Monday, September 26, 2016

CROATIAN EXHIBITION FOR BAKERY PRODUCTS / FIERA IN CROAZIA DEDICATA AI PRODOTTI PER LA PANIFICAZIONE E LA PASTICCERIA


Tim Zip d.o.o., company with great experience in the bakery supplies and new partner of Siscodata, has entered in the market of robotics automation. 



In the Croatian Exhibition Siscodata has presented a new BAKERY ROBOTICS CELL in which the Comau Racer is able to handles, through different physical gripper principles, different bakery products such as breadsticks, bread, croissant, donuts, flatbreads, tarts with marmelade and cream, vol au vent, snacks in flowpack packages, etc. The principles shown are also adequate for higher productivity lines. Moreover, the solutions shown are also available with ABB robot (like Flexpicker).
Siscodata positioned, in the cell, a simulating oven plate coming from the cooking. This Teflonated plate is also useful to show the precision of products repositioning after the picking. Not only it is shown the picking of different kind of products (both for dimensions and materials), but also the activity of placing delicate and fragile products without damaging seeds or creamy and marmalade topping.
Different products are located on the plate in different fixed positions. The robot uses different tools for different type of products as demo of different physical principles. For example a donut (that have a hole in the middle) cannot be lifted by a vacuum. Moreover, the sugar or the sesame seeds of cakes, cookies or breadsticks can be aspirated inside the pump system with damage... so it is not possible to use vacuum gripper. In this case it is used a particular fin fish gripper or other gripper specific for creamy and marmalade cover pastry: so, the tools are all differents.
The robotic cell demonstrates 3 different kinds of tool in action and, to do this, the robot shows the bakery products handling by changing the gripper automatically depending on the product to pick.

For more information, please contact our office in the person of Mr. Brambilla or Mrs. Cattaneo using our email address info@siscodata.com or the following phone number at +39.0332.472471.





Tim Zip d.o.o., nuovo partner di Siscodata con grande esperienza nel campo delle forniture del bakery, è così entrato nel mercato dell'automazione robotizzata.
Siscodata ha, in questa occasione, presentato una nuova cella robotizzata dedicata a prodotti per la panificazione e la pasticceria nella quale il Racer di Comau è in grado di movimentare, attraverso principi fisici di presa diversi, prodotti da forno completamente differenti tra loro, come grissini, pane, croissant, ciambelle, focacce, crostate con marmellata e crema, vol au vent, spuntini in confezioni flowpack, ecc.. I principi mostrati sono utilizzabili anche su linee produttive ad alta intensità. Inoltre, le soluzioni indicate sono disponibili anche con robot ABB (es. Flexpicker).
La piastra teflonata, posizionata da Siscodata all'interno della cella, simula l'arrivo della stessa piastra dalla zona cottura alla zona di presa ed è anche utile per mostrare la precisione del robot nel riposizionare i prodotti sulla teglia dopo la presa. Non solo viene mostrata la presa di prodotti diversi (per forma e materiale), ma anche il riposizionamento di prodotti fragili e delicati senza che abbiano segni di danneggiamento (anche sulle superfici ricoperte da crema o marmellata).
I diversi prodotti si trovano sulla teglia in diverse posizioni fisse. Il robot utilizza pinze diverse a seconda della tipologia di prodotto da prendere come dimostrazione dei diversi principi fisici utilizzati. Ad esempio una ciambella (che ha un foro al centro) non può essere sollevata tramite ventosa. Inoltre, lo zucchero o i semi di sesamo di torte, biscotti o grissini possono essere aspirati all'interno del sistema di pompa generando danni... quindi non è possibile utilizzare una pinza con vuoto. In questo caso viene utilizzata una particolare pinza con dita molto flessibili o pinze specifiche per superfici coperte da marmellata o crema: gli strumenti di presa sono, perciò, tutti differenti. 
La cella robot mostra 3 diversi tipi di strumenti in azione ed il robot, per movimentare i diversi prodotti utilizza un sistema di cambio pinza automatico.
   
Per ulteriori informazioni contattate il nostro ufficio nella persona del Sig. Brambilla o della Dott.ssa Cattaneo utilizzando il nostro indirizzo mail info@siscodata.com o il numero di telefono al +39.0332.472471.