Wednesday, September 20, 2017

TIM ZIP EXPO 2017 Bakery and pastry fair / TIM ZIP EXPO 2017 Panetteria e pasticceria


Tim Zip d.o.o., company with great experience in the bakery supplies and partner of Siscodata celebrates its 25 years. 

In the exhibition Siscodata has presented a new BAKERY ROBOTICS CELL in which the Comau Racer is able to handles, through different physical gripper principles, different bakery products such as breadsticks, bread, croissant, donuts, flatbreads, tarts with marmelade and cream, vol au vent, snacks in flowpack packages, etc. The principles shown are also adequate for higher productivity lines. Moreover, the solutions shown are also available with ABB robot (like Flexpicker).
The cell shows the precision of products repositioning after the picking and also the picking of different kind of products (both for dimensions and materials). Fragile products are picked and place without damaging the seeds or the creamy and marmalade topping.
The robot uses different tools for different type of products as demo of different physical principles. For example a donut (that have a hole in the middle) cannot be lifted by a vacuum. Moreover, the sugar or the sesame seeds of cakes, cookies or breadsticks can be aspirated inside the pump system with damage... so it is not possible to use vacuum gripper. In this case it is used a particular fin fish gripper or other gripper specific for creamy and marmalade cover pastry: so, the tools are all differents.
The robotic cell demonstrates 3 different kinds of tool in action and, to do this, the robot shows the bakery products handling by changing the gripper automatically depending on the product to pick.

For more information, please contact our office in the person of Mr. Brambilla or Mrs. Cattaneo using our email address info@siscodata.com or the following phone number +39.0332.472471.


 
Tim Zip d.o.o., azienda con grande esperienza nel campo delle forniture del bakery e partner di Siscodata celebra i suoi 25 anni di attività.

Siscodata ha presentato una nuova cella robotizzata dedicata a prodotti per la panificazione e la pasticceria nella quale il Racer di Comau è in grado di movimentare, attraverso principi fisici di presa diversi, prodotti da forno completamente differenti tra loro, come grissini, pane, croissant, ciambelle, focacce, crostate con marmellata e crema, vol au vent, spuntini in confezioni flowpack, ecc.. I principi mostrati sono utilizzabili anche su linee produttive ad alta intensità. Inoltre, le soluzioni indicate sono disponibili anche con robot ABB (es. Flexpicker).
La cella mostra la precisione del robot nel riposizionare i prodotti dopo la presa e la presa di prodotti diversi (per forma e materiale). Prodotti fragili e delicati sono prelevati e posizionati senza che abbiano segni di danneggiamento sulle superfici ricoperte da crema, marmellata, zucchero o semi.
Il robot utilizza pinze diverse a seconda della tipologia di prodotto da prendere come dimostrazione dei diversi principi fisici utilizzati. Ad esempio una ciambella (che ha un foro al centro) non può essere sollevata tramite ventosa. Inoltre, lo zucchero o i semi di sesamo di torte, biscotti o grissini possono essere aspirati all'interno del sistema di pompa generando danni... quindi non è possibile utilizzare una pinza con vuoto. In questo caso viene utilizzata una particolare pinza con dita molto flessibili o pinze specifiche per superfici coperte da marmellata o crema: gli strumenti di presa sono, perciò, tutti differenti. 
La cella robot mostra 3 diversi tipi di strumenti in azione ed il robot, per movimentare i diversi prodotti utilizza un sistema di cambio pinza automatico.
   
Per ulteriori informazioni contattate il nostro ufficio nella persona del Sig. Brambilla o della Dott.ssa Cattaneo utilizzando il nostro indirizzo mail info@siscodata.com o il numero di telefono +39.0332.472471.